×

Набір золотих монет Громадська Власність 1 скудо і 2 скудо 1976 Сан-Марино

6g / 917 / 0.18oz

3g / 917 / 0.09oz

Сертифікат/футляр

Read moreShow less
34 000,00 ₴
В наявності
Артикул:
1179
Опис

Набір золотих монет «Громадська власність» номіналами 1 скудо і 2 скудо 1976 року випущений італійським монетним двором в Римі від імені Республіки Сан-Марино. Громадська власність – власність, яка перебуває у володінні, розпорядженні та користуванні суспільством, що виступає як колективний суб'єкт. Громадську власність слід відрізняти від державної та колективної, іноді вона протиставляється приватній власності. Суспільні блага споживаються колективно всіма громадянами незалежно від цього, платять вони за них чи ні. Ціла сукупність предметів може бути лише у загальному володінні: повітря, море, текуча вода тощо. У римському праві їх називали «res omnium communes» (загальне багатство). Інші, будучи за своєю природою доступні приватному володінню, обов'язково повинні залишитися у загальному користуванні: судноплавні та сплавні річки, великі озера, морські береги, дороги та інші предмети, призначені служити загальному користуванню: бібліотеки, музеї, фонтани, площі тощо.

На аверсі монет зображено три вежі міської фортеці Сан-Марино на вершині гори, прикрашені страусиним пір'ям. Вгорі півколом розташований напис – «REPUBBLICA DI SAN MARINO». Зліва в два рядки вказано номінал – «1 SCUDO» і «2 SCUDI» відповідно, і нижче рік випуску – «1976».

На реверсі викарбовано портрет жінки, повернутий на 3/4 праворуч. Голова жінки прикрашена вінком із дубової та лаврової гілок. Вгорі півколом розташований напис – «RES PUBLICA». Внизу, ліворуч та праворуч від шиї жінки, розташовані імена авторів у два рядки – «CROCETTI» та «MONASSI • INC.» (Венанцо Крочетті, Гуерріно Маттіа Монассі).

Read moreShow less
Детальніше про товар
1179

Характеристики

Країна
Сан-Марино
Метал
Золото
Номінал
1 скудо
2 скудо
Рік
1976
Вага монети, гр
3
6
Проба
917
Вага металу, oz
0,09
0,18
Валюта
Сан-маринський скудо
Збереження
На фото
Вид карбування
MS (Mint State)
Відношення авс/рев
Монетне (180°)
Форма
Коло
Гурт
Рубчастий
Cтан
Майже чудова
Походження
Європа
Виробник
Сан-Марино
Монетний двір
Італійський монетний двір
Діаметр, мм
16
21
Відгуки
Жодного відгуку
5 інших товарів в цій категорії:

Menu

Каталог монет

Оценить/Продать

Позвонить/Контакты

Звонки бесплатные

0 800 33 1912

Только для Украины!

@skupkamonet_net

Наши контакты

Каталог и поиск

SkupkaMonet.com.ua

Створіть безкоштовний обліковий запис, щоб зберігати улюблені речі.

Увійти

Створіть безкоштовний обліковий запис, щоб використовувати списки бажань.

Увійти